Cultureel Entrepreneurship


Waarom?

Vanuit een intrinsieke behoefte om kunst en cultuur een belangrijk speerpunt te laten zijn in de maatschappij, het onderwijs en het bedrijfsleven ben ik actief betrokken bij een aantal bijzondere instellingen als voorvechter voor cultuureducatie en kunstonderwijs.

Bij alles wat ik doe, word ik gedreven door een zin. ‘it’s an artist duty to reflect the times’ van Nina Simone. Ik vind dat zo’n krachtige gedachte. Of ik nu muziek produceer, op het podium sta, les of een masterclass geef op een opleiding, ik probeer altijd een soort spiegel te zijn voor wie ik voor mij heb. Daarnaast is het ook een spiegel voor mijzelf. Zolang ik maar kan blijven reflecteren aan de tijd waarin we leven, ben ik een gelukkig mens.

Alles wat ik doe is gerelateerd aan een soort van intrinsieke motivatie (of intrinsieke onrust…) om de wereld een beetje mooier te maken d.m.v. mijn creatieve geest, of is dat utopisch en cliché? Zelf zie ik mij ook als een soort van brug tussen de uitvoerende kant van de sector naar de maatschappij. Ik voel van beide kanten namelijk de doorwerking en vind het ook van essentieel belang dat beide werelden verbonden blijven.

Maar wat doe ik dan precies?

Je kan mij vragen om mee te denken over profilering van je organisatie of jij als individu, het ontwikkelen van (strategische) visies, of het doorgronden van (creatieve) processen. Dit kan als adviseur, inspirator, gastspreker of dagvoorzitter.

Sinds 2019 ben ik alumni van LinC, Leiderschap in Cultuur van de Universiteit Utrecht. LinC staat voor reflectie, vernieuwing, kennisdeling en inspiratie. Samen onderzoeken we nieuwe verbindingen tussen instellingen, disciplines, cultuur en samenleving en werken we aan een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector. Ik kan daarom een interessant netwerk aanboren bij vraagstukken of casussen.

“It’s an artist’s duty, to reflect the times’ – Nina Simone

Foto: Nathan Reinds // www.nathanreinds.nl

Wat?

Naast mijn uitvoerende makerschap als artiest en producer ben ik als directeur verbonden aan cultureel podium en productiehuis KOSMIK.
Met deze prachtige plek werken we aan een innovatieve plek waar makers en talent zich in ruimte, reflectie en ont-moeting kunnen ontwikkelen.
Met een mooie team aan inspirerende professionals bieden wij persoonlijke   leiderschaps trajecten aan, waarin dieper in wordt gegaan op creatieve processen en het profileren daarvan. Daarnaast programmeren wij een ander geluid i.s.m. o.a. FLUOR en theater de Lieve Vrouw.

Verder ben ik sinds 2015 adviseur bij  Fonds Podiumkunsten
Binnen de verschillende subsidiestromingen van het Fonds spits ik mij toe op (pre) advisering van de aanvragen tot aan inhoudelijke bezoekverslagen van diverse gezelschappen en makers. Verder neem ik deel aan de commissie die de ontwikkeling en advisering van Upstream Music op zich neemt.

Contact?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jullie organisatie of plek kan betekenen, neem dan vooral via het contact formulier contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken naar een passende invulling van jullie vraag.

Referenties:

HKU, Stadkamer, Rijkswaterstaat, Ministerie van Economische Zaken, PO-Raad, VSL, MBO Utrecht, Music+ Academy, ArtEZ, Tivoli/Vredenburg, Muzehof, Hedon, Creatief Vermogen Utrecht, Zinder, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Vonck, Cultuurkust, Achmea, KOSMIK, Fonds Podiumkunsten,  Hedon, Kunst Centraal, Spelenderwijs Utrecht, Ludens, Uden Jazz Festival, Eurapco, en vele PO en VO scholen in Nederland.

Voor meer informatie over mijn werkzaamheden, kijk dan op mijn LinkedIn.